Martijn Koonings

Martijn Koonings - Bureau Jeugd en Media 2022Martijn Koonings is in 2012 vanuit het bedrijfsleven overgestapt naar het voortgezet onderwijs. Een stap waar hij geen dag spijt van heeft gehad. Martijn is een enthousiaste mediacoach, antipest-trainer en praktijkinstructeur in techniekvakken op een VMBO-school. De omgang met pubers houdt hem scherp over wat er bij hen leeft en waar zij online mee bezig zijn. Hij gaat hierover graag in gesprek, tijdens maar ook en tussen de lessen door. Hij weet wat er speelt en waar hij hen over wil laten nadenken om hun mediawijsheid te bevorderen.

Online media bieden veel kansen, maar brengen ook risico’s met zich mee. Tijdens trainingen is het zijn doel om pubers op treffende en empathische wijze bewust te maken van deze risico’s. Hij werkt niet alleen graag met leerlingen (ook in het basisonderwijs) maar ook met onderwijsprofessionals en ouders.

Ook als ouder ervaart hij hoe belangrijk het is om jonge mensen op de juiste manier te begeleiden in onze online wereld. Niet alleen om risico’s te vermijden, maar ook om kansen te benutten.

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Martijn ouderavonden in po en vo, workshops voor onderwijsprofessionals en gastlessen aan scholieren, in vrijwel alle aspecten van digitale geletterdheid, waaronder omgaan met (online) pesten.

“Online media en mediawijsheid raakt iedereen in onze maatschappij. Ik zet me graag in voor meer bewust mediagebruik, waarbij mensen soms hun gedrag moeten veranderen. Dat is nog niet zo eenvoudig; soms is voor zo’n gedragsverandering veel moed nodig.”

 

Wat anderen zeggen over Martijn als spreker:

“Workshops worden door Martijn uitstekend verzorgd en nadien weten ouders ons als school maar ook elkaar beter te vinden.”

“Martijn luistert zonder oordeel en gaat met dit uitgangspunt in gesprek met deelnemers.”