Klaartje Schüngel - Bureau Jeugd en Media

Klaartje Schüngel

Klaartje Schüngel is gespecialiseerd in mediawijsheid, met een accent op de aanpak van cyberpesten (online pesten). Sinds 2011 is zij actief in het onderwijs. waar ze trainingen en workshops verzorgt voor docenten, gastlessen voor leerlingen, en ouderavonden. De rode draad in haar trainingen is de impact die nieuwe media hebben op onze maatschappij en ons als individuen, en de vele vragen die daarmee ontstaan over online reputatie en privacy.

Klaartje onderstreept het belang dat kinderen zo jong mogelijk een bewuste en kritische houding ontwikkelen ten aanzien van hun eigen online gedrag en dat van anderen. Zij ziet hierin een belangrijke rol weggelegd voor ouders en docenten en helpt hen daarbij graag op weg.

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Klaartje trainingen voor professionals en ouderavonden. Ook begeleidt ze teams met visie-bijeenkomsten.

“Met elkaar kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de online wereld, waar zoveel voordelen te behalen zijn. De risico’s verdienen aandacht, maar vooral opdat we allemaal op een prettige manier kunnen profiteren van wat internet allemaal te bieden heeft.”

Wat anderen zeggen over Klaartje als spreker:

“De samenwerking met Klaartje was erg goed. Fijne voorbereiding. De werkvorm op de avond zelf was zeer prettig. Ouders waren zeer tevreden over de avond. Ik heb Klaartje bij ouders in mijn privékring aangeraden en zal dat zeker blijven doen.”

Team

Justine Pardoen - Bureau Jeugd & Media

Justine Pardoen

Reflectie, Visie en beleid, Echte Vragen, Taalgevoelig, Wadlander.

Merijn Bartman

Merijn Bartman

Projectleider, Strategisch adviseur, Speciaal onderwijs, Resultaat ger

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media

Evelyn Verburgh

Mediacoach, Laagdrempelig, Plezier, Speciale doelgroepen, Fries.

Ilse Meursinge

Praktisch, Vmbo, Ontwikkelen en ontwerpen, Creatief brein.

Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Harry Hol

Gamer, Verhalen, Schrijver, Stand-up comedian, Apple en katten.

Sonja Heijkamp

Zorgprofessionals, Teamvisie, Gehandicaptenzorg, LVB, Maatwerk.

Zep Postma - Bureau Jeugd en Media

Zep Postma

Filosofie, Jong, Invloed van social media, Gastlessen, Muzikant.

Bureau Jeugd & Media