Lessen over online veiligheid en digitaal burgerschap

De InternetHelden is een zelfstandig mediawijsheidprogramma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Leerlijn Mediawijsheid voor onderbouw vo – vrij toegankelijke lessen in ons kanaal van De InternetHelden op LessonUp (geen account nodig);
  2. Leerlijn Mediawijsheid voor speciaal onderwijs (vso) en groep 7/8 basisschool – De InternetHelden Basis — (beschikbaar sinds november 2023);
  3. Een ouderavond voor brugklasouders met aandacht voor alle mediawijsheidthema’s, met bijbehorende ouderbrochure;
  4. Een docentensessie.

Alle middelbare scholen kunnen de lessen vrij, en los van elkaar, gebruiken. Iedere docent, ook al voelt hij of zij zich zelf nog niet zo’n held (Wat is tweestapsverificatie eigenlijk? Wat is een VPN precies?) kan met het materiaal uit de voeten: alles wat je moet weten om de lessen te kunnen geven, staat erin. Maar Bureau Jeugd & Media verzorgt ook een ondersteunende docentensessie voor scholen die dat willen. Zo raken docenten snel vertrouwd met het lesmateriaal en krijgen ze tips voor het voeren van gesprekken in de klas.

Kosteloos

U kunt zich hier aanmelden voor een ouderavond of een docentensessie. Ons aanbod in het programma De InternetHelden is gefinancierd door een maatschappelijk fonds uit het bedrijfsleven. Daardoor kunnen we dit in het schooljaar 2023/2024 aanbieden tegen alleen een reiskostenvergoeding.

Veelgestelde vragen

Voor wie is De InternetHelden bedoeld? Heb ik een account nodig voor De InternetHelden? Waar vind ik het materiaal van De InternetHelden? Op deze en andere vragen leest u antwoorden via onderstaande link:

Veelgestelde vragen

Bekijk onze flyer:

InternetHelden flyer

Tips

Wilt u ook met ons samenwerken?

Vraag hier een offerte aan. Of laat ons hier weten dat u gebeld wilt worden en we bellen u binnen een werkdag terug.

Ik wil een ouderavond

Ik wil een docentensessie

Vraag over De InternetHelden

Bureau Jeugd & Media