Sonja Heijkamp

Sonja Heijkamp studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening en heeft jarenlang gewerkt als coördinerend begeleider in de zorg voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking, psychiatrische stoornissen en verslavingsproblematiek. Sinds begin mei 2017 leidt ze het consultatieteam Cliënt, Internet en Sociale media (CIS) van het Expertisecentrum van Amerpoort.

Sonja is een gepassioneerd kennisdeler; ook via sociale media is ze al langere tijd professioneel actief. Voor jongeren en jongvolwassenen met een beperking ziet ze niet alleen de risico’s, maar ook de mogelijkheden van nieuwe-mediaontwikkelingen.

”Als professional ondersteun je cliënten voor korte of langere tijd op een aantal leefgebieden. Internet is daar de afgelopen jaren een onderdeel van geworden. Ik vind het belangrijk dat professionals zich dat realiseren en voldoende kennis in huis hebben om hierover in gesprek te kunnen gaan, te luisteren en de cliënt verder te helpen om ook op internet zo zelfstandig mogelijk te leven”.

Voor Bureau Jeugd & Media ondersteunt Sonja zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg, GGZ en Jeugdzorg bij het ontwikkelen van een methodische en praktische aanpak van de begeleiding van het mediagebruik van jongeren. Ze geeft workshops, trainingen, inspiratiemiddagen, visiebijeenkomsten, gastlessen en coacht bij implementatie-trajecten.

Team

Justine Pardoen - Bureau Jeugd & Media

Justine Pardoen

Reflectie, Visie en beleid, Echte Vragen, Taalgevoelig, Wadlander.

Merijn Bartman

Merijn Bartman

Projectleider, Strategisch adviseur, Speciaal onderwijs, Resultaat ger

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media

Evelyn Verburgh

Mediacoach, Laagdrempelig, Plezier, Speciale doelgroepen, Fries.

Ilse Meursinge

Praktisch, Vmbo, Ontwikkelen en ontwerpen, Creatief brein.

Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Harry Hol

Gamer, Verhalen, Schrijver, Stand-up comedian, Apple en katten.

Zep Postma - Bureau Jeugd en Media

Zep Postma

Filosofie, Jong, Invloed van social media, Gastlessen, Muzikant.

Bureau Jeugd & Media