Quinn en Aaron Bezemer - Bureau Jeugd & Media

Quinn en Aaron Bezemer

De tweeling Quinn Bezemer en Aaron Bezemer (19 jaar) zijn influencers. Aan het begin van de coronapandemie zijn ze samen een TikTok-account begonnen, met elke dag nieuwe filmpjes. In twee jaar tijd kregen ze ruim 680.000 volgers op het platform, zie ‘Quinnenaaron‘. Inmiddels zijn ze ook populair op YouTube Shorts. Hiermee zijn ze daadwerkelijk van invloed op jonge tieners. Hun video’s halen miljoenen weergaven. Ze zitten ook op Instagram.

Promotie van De InternetHelden door Quinn en Aaron in de Week van de Mediawijsheid, november 2023

In korte tijd hebben de jongens veel kennis over de platformen opgedaan, met omgangsnormen, de commerci├źle kant en de verantwoordelijkheden die met de moderne media meekomen. Als influencers hebben Quinn en Aaron een boeiende kijk op de wereld van sociale media, die tieners raakt. Bovendien spreken ze het jargon waarin jongeren zelf ervaringen uitwisselen. Hun innemende aanwezigheid werkt ook in de klas, waar ze tijdens gastlessen (samen of alleen) leerlingen aan het denken weten te zetten over hun eigen ervaringen. Ze laten ze nadenken over dilemma’s en vergroten zo daadwerkelijk de mediawijsheid van leerlingen. De leerlingen van de bovenbouw po, onderbouw vo, en vooral in het voortgezet speciaal onderwijs, kennen de tweeling allemaal, wat ervoor zorgt dat ze geboeid luisteren naar wat ze te zeggen hebben.

“Dagelijks zie ik de impact die sociale media heeft op jongeren. Zowel positief als negatief. Mijn doel is om mijn eigen ervaringen met leerlingen te delen en een goed en open gesprek te voeren over deze platformen.” (Quinn)

Voor Bureau Jeugd en Media geven de jongens mediawijze gastlessen over sociale media, meestal in de vorm van een ‘show’ in een volle aula. Ze praten vrijuit over wat ze door schade en schande hebben geleerd: online omgangsvormen, privacy-perikelen, omgaan met haatreacties, sexting, gesponsorde content en het gebruik van filters. De lessen zijn interactief en uiteraard mogen leerlingen alles vragen over hoe het is om een influencer te zijn.

Wat anderen zeggen over Quinn als spreker:

“Quinn heeft een inzicht in deze wereld die anderen niet hebben. Hij brengt leerlingen aan het nadenken op een leuke en interessante wijze.”
– Mw. L. Baker, docente Engels, Johan de Witt-gymnasium

Team

Justine Pardoen - Bureau Jeugd & Media

Justine Pardoen

Reflectie, Visie en beleid, Echte Vragen, Taalgevoelig, Wadlander.

Merijn Bartman

Merijn Bartman

Projectleider, Strategisch adviseur, Speciaal onderwijs, Resultaat ger

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media

Evelyn Verburgh

Mediacoach, Laagdrempelig, Plezier, Speciale doelgroepen, Fries.

Ilse Meursinge

Praktisch, Vmbo, Ontwikkelen en ontwerpen, Creatief brein.

Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Harry Hol

Gamer, Verhalen, Schrijver, Stand-up comedian, Apple en katten.

Sonja Heijkamp

Zorgprofessionals, Teamvisie, Gehandicaptenzorg, LVB, Maatwerk.

Zep Postma - Bureau Jeugd en Media

Zep Postma

Filosofie, Jong, Invloed van social media, Gastlessen, Muzikant.

Bureau Jeugd & Media