Kennis en ervaring delen

Onze experts zijn voor verschillende doelgroepen actief en delen op diverse manieren hun kennis en ervaring. Ouderavonden, workshops voor docententeams en presentaties op congressen bijvoorbeeld. Maar ook nascholingen voor jeugdprofessionals in de zorg of in de kinderopvang.

Naast de vrij toegankelijke lessen van De InternetHelden die we ontwikkeld hebben, verzorgen we ook veel maatwerk-gastlessen, in het basisonderwijs (po), voortgezet onderwijs (vo), speciaal onderwijs (so), maar ook in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs (mbo en hbo). In al onze lessen staat het gesprek centraal.

We reflecteren met leerlingen of studenten op hun eigen ervaringen met schermmedia: welke oordelen vorm je op basis van kennis en ervaring? Kloppen die oordelen? Hoe denken anderen erover? Denk aan onderwerpen als complottheorieën, snel online rijk worden (van influencers tot crypto-geld) en kunstmatige intelligentie, maar ook jezelf online presenteren, omgaan met online seksuele ervaringen en hoe je kunt focussen zonder digitale afleiding.

Daarnaast leiden we sessies met directies over de invoering van Digitale geletterdheid in het curriculum – een uitdaging voor de komende jaren.

We geven zoveel mogelijk concrete handvatten zodat u direct zelf aan de slag kunt. Laat u liever de uitvoering (of een deel daarvan) aan ons over, of wilt u ons als coach, schrijver of eindredacteur van uw rapport of informatiemateriaal? Ook dat kan! Vraag hier een offerte aan.

Bekijk onze flyer:

BJM flyer
Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Mediawijsheid is een sociale vaardigheid, geen technische vaardigheid. Het gaat om het gesprek, het stellen van vragen en kritisch denken. — BJM’er Harry Hol

Wilt u ook met ons samenwerken?

Vraag hier een offerte aan. Of laat ons hier weten dat u gebeld wilt worden en we bellen u binnen een werkdag terug.

Ik wil een ouderavond

Ik wil gebeld worden

Ik wil een offerte aanvragen

Bureau Jeugd & Media