Marije Lagendijk

Marije Lagendijk is mediapedagoog en kindercoach. Opvoeden en opgroeien fascineren haar mateloos. Werken met kinderen, ouders en jeugdprofessionals is haar passie. Marije is een enthousiast spreker met gevoel voor humor en sfeer.

Sinds de afronding van haar studie pedagogiek in 2007, werkte Marije als o.a coördinator van een tienercentrum, jeugdbeschermer en raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. In 2017 is ze zich gaan verdiepen in mediaopvoeding. De mediaopvoeding van jonge kinderen vraagt tegenwoordig namelijk veel van ouders; dat weet Marije uit eigen ervaring, als moeder van twee.

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Marije teambijeenkomsten over mediawijsheid in de kinderopvang (voorschools en naschools) en in het basisonderwijs; ook verzorgt ze ouderavonden en (online) lezingen over mediaopvoeding.

Opvoeden en opgroeien in het digitale tijdperk stelt ons voor uitdagingen waar we nog niet eerder mee te maken gehad hebben. We hebben voor mediaopvoeding geen voorbeelden uit onze eigen jeugd. Ik geef kinderen, ouders en professionals graag informatie en praktische handvatten zodat zij zelf de regie (weer) kunnen pakken”.

Instagram: @lagendijk.empowering

Als deskundige in de media:

Zie hier.