Harry Hol

Harry Hol is journalist, schrijver en standup comedian. Hij is gespecialiseerd in games, digitale technologie en virtual reality. Over deze en andere onderwerpen schrijft hij al meer dan 25 jaar voor diverse kranten, tijdschriften en websites. Zijn eerste roman, de romantische komedie ‘Bagage’ verscheen in 2010 bij uitgeverij LJ Veen.

Harry vindt het belangrijk dat de onderwerpen waar hij over schrijft tot leven komen. Hij is dan ook in de eerste plaats verhalenverteller. Niet de technologie maar de emotie en de beleving van die technologie spelen in die verhalen de hoofdrol. Want wat maakt gamen leuk? Waarom is virtual reality een waanzinnige ervaring? En waarom zouden we ons druk maken over al die nieuwe technologie die onze huiskamers binnenkomt?

Voor Bureau Jeugd & Media geeft Harry lezingen en workshops op ouderavonden over gamen, de geschiedenis van games en gameverslaving. Hij spreekt ook vanuit zijn eigen ervaring als gamer en dat merken leerlingen als hij gastles geeft. Daarnaast geeft hij presentaties over nepnieuws en over de toepassing van virtual reality in het onderwijs.

“Of we werelden nu ‘virtueel’ noemen, of ‘online’ of ‘social media’, het is allemaal onderdeel van onze werkelijkheid. We maken immers ook geen onderscheid tussen een telefoongesprek en een ‘echt’ gesprek.”

Twitter: @harryhol