Workshops

WorkshopsU wilt de beste spreker voor uw studiedag of congres. U zoekt iemand die uw docenten inspireert om het met nieuwe mediawijsheidbeleid aan de gang te gaan. Of iemand die uw zorgprofessionals bewust maakt van de noodzaak om zelf mediawijs te worden. Of…

Wat uw vraag ook is, wij weten welke spreker het beste bij u past. Voor een korte presentatie of een langere workshop. En als we de juiste workshopleider niet hebben voor u, dan zijn we daar ook eerlijk in. Laat ons u adviseren. Laat hier een berichtje achter en we bellen u terug.

 

 

 

We hebben op het St. Michael College in Zaandam een studiemiddag voor het personeel laten organiseren door Justine Pardoen in samenwerking met Theatergroep DNL. Tijdens deze middag hebben we met elkaar gesproken over de invloed van alle schermpjes en devices op onze leerlingen. Justine Pardoen heeft veel uitkomsten van recent wetenschappelijk onderzoek met ons gedeeld. Daarnaast hebben de acteurs van DNL gezorgd voor het dynamische karakter van de middag. Er werden scènes uitgespeeld tussen leerling en mentor of mentor en ouder, die in de dagelijkse onderwijspraktijk voorkomen. Na het spelen van een scène mochten wij als docent onze feedback geven op een gesprek en aangeven hoe het mogelijk anders zou kunnen. Deze feedback werd dan direct verwerkt in dezelfde scène. Deze aanpak zorgde voor goede en nuttige discussies in het team. In plaats van dat een docent in z’n eentje een dergelijk gesprek voert, voer je deze nu eigenlijk met elkaar en leer je ook van elkaar.

Het is in het onderwijs helemaal niet zo gebruikelijk om met elkaar te delen wat voor gesprekken je voert. In een middag als deze wordt goed duidelijk dat dit wel heel zinvol kan zijn. Juist de afwisseling tussen theorie en het uitspelen in de ‘praktijk’ met de acteurs maakte onze studiemiddag zeer waardevol.