Tewatha Muller

Tewatha Muller - Bureau Jeugd & MediaTewatha Muller werkte tijdens haar studie International Communication Management als mentor voor leerlingen in probleemwijken. Hier ontdekte zij haar passie om met jongeren te werken en te praten over de keuzes die ze maken. Na haar studie werkte ze met jongeren in Argentinië. Eenmaal terug in Nederland werkte Tewatha als sociale-mediamanager en studiekeuzeadviseur, waarbij ze gesprekken voerde met jongeren over hun studie- en levenskeuzes.

Sinds 2012 gaat ze als zelfstandige professional met jongeren de dialoog aan over social media, om bewustzijn te creëren over hun online activiteiten. Inmiddels weet ze alles over de online belevingswereld en de (straat)taal van jongeren. Met die kennis draagt ze bij aan diverse maatschappelijke sociale-mediaprojecten. Al enige jaren houdt ze vloggers en andere YouTubers nauwlettend in de gaten en ze is dan ook onze ‘vlog-expert’ (zie onze blogreeks). Onlangs was ze te zien in Kassa over sluikreclame in vlogs, gericht op kinderen (hier terug te zien).

“Ik ben zelf een fervent gebruiker van sociale media. Dan is het extra leuk om met jongeren te praten over hun online gedrag. Ik begrijp ze goed en kan meepraten over wat er online gebeurt. Je moet met jongeren zelf praten om te ontdekken wat ze nodig hebben aan begeleiding.”

Tewatha Muller geeft voor Bureau Jeugd & Media ouderavonden vo en po (zoals de nieuwe ouderavond over de invloed van vloggers). Als moeder van een peuter kan ze zich ook goed inleven in opvoeders van de allerjongste internetgeneratie. Ze verzorgt workshops voor docenten, scholingsbijeenkomsten voor jeugdprofessionals en gastlessen aan jongeren (vo, mbo). Daarnaast adviseert ze over jongerencommunicatie.

Twitter: @zekertewatha

Wat anderen zeggen over Tewatha als spreker:

“Uitstekende ouderavond. Tewatha spreekt vanuit haar ervaring als docent/trainer van leerlingen en sluit op die manier ook prima aan bij de belevingswereld van de ouders.”

 

“Tewatha heeft veel kennis van zaken en praat op een prettige, rustige manier. Ze reageerde ook goed op vragen en opmerkingen van ouders. Ik zou haar een 9 als cijfer geven. Erg hoog, maar zeker verdiend!”

“De ouders waren tevreden, zeker ook over het interactieve karakter van de avond. Tewatha Muller was goed op de hoogte en is zeer toegankelijk. Ik beveel haar en Bureau Jeugd & Media dan ook graag aan bij anderen.”