Solange Jacobsen

Solange Jacobsen leidt samen met Justine Pardoen Bureau Jeugd & Media. Solange is onze projectleider Schoolveiligheid. Ze is specialist jeugd en online veiligheid, met ruime ervaring in consultancy en management (o.a. Wereld Natuur Fonds, KPN, Mijn Kind Online). Sinds 2010 adviseert ze organisaties en overheden over de omgang met de gevolgen van online gedrag van jongeren. Zo leidde ze ruim drie jaar het landelijk project Digikids van de politie, voor de integratie van de digitale jeugdcultuur in de politiële jeugdtaak.

Daarnaast gaf ze leiding aan diverse projecten van Mijn Kind Online (de voorloper van Bureau Jeugd & Media), zoals de ontwikkeling van Mediaopvoeding.nl, de online vraagbaak over media en opvoeding. Ook begeleidde zij het EUproject ‘Children, Data and Emerging Identities’. Hier is de game IDentifEYE ontwikkeld met augmented reality technologie en een bijbehorend lespakket om kinderen bewust te maken van hun online identiteit. Samen met Jacqueline Kleijer ontwikkelde ze het Stappenplan Sexting en werkte ze aan een uitbreiding van het lesmateriaal voor seksuele vorming in het voortgezet onderwijs, samen met Rutgers.

“Nieuwe media hebben al lange tijd mijn interesse. Niet vanwege de technologische ontwikkelingen, maar vanwege de impact die deze hebben op mensen, hun relaties en de gevolgen daarvan op organisaties waarin die mensen functioneren.”

Voor Bureau Jeugd & Media geeft Solange strategisch advies aan maatschappelijke organisaties en scholen, schrijft beleidsplannen en vertaalt beleid naar relevante processen in een organisatie. Ze spreekt op congressen over het thema ‘online veiligheid’, voert adviesgesprekken schoolveiligheid en sociale media, en kan ingezet worden als (tijdelijk) projectleider voor externe partijen.

Wat anderen zeggen over Solange:

“Solange was heel rustig, prettig en vooral ook bescheiden in haar manier van communiceren. Ze heeft echt goed geluisterd naar wat wij graag wilden en heeft dit ook heel goed opgepakt. Mijn complimenten!”

Solange heeft een mooie presentatie aan onze contactpersonen ongewenst gedrag gegeven, met termen waar wij nog nooit van hadden gehoord. Heel verhelderend! Ik zou dat waarderen op een 9. Er was ruimte voor interactie wat door onze contactpersonen zeer op prijs is gesteld. Wij bevelen Solange in het bijzonder zeer aan voor dit soort presentaties.