Sipke Kloosterman

Sipke KloostermanSipke Kloosterman heeft jarenlange ervaring als leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs. Eind jaren negentig begon hij met het verzamelen van educatieve internetbronnen voor zijn onderwijs-collega’s en zijn leerlingen in de klas. Het toegankelijk maken van educatief materiaal op internet voor leerkracht en leerling werd een passie die resulteerde in een netwerk van websites en uiteindelijk in een gratis tool waarmee je internetbronnen kunt verzamelen, ordenen en delen: Yurls.net.

Sinds Mijn Kind Online in opdracht van KPN de kinderbrowser MyBee lanceerde, is Sipke bij het project betrokken als eindredacteur. Ook correspondeert hij met ouders die vragen hebben over de kinderbrowser en lost hij technische problemen op. Onder zijn leiding zet Bureau Jeugd & Media de inhoudelijke ontwikkeling van MyBee voort, nu Mijn Kind Online opgegaan is in Kennisnet.

Sipke is als geen ander op de hoogte wat er allemaal is aan websites voor kinderen, niet alleen voor gebruik thuis, maar ook in het onderwijs.

“Online kwaliteit voor kinderen toegankelijk maken en zorgen dat kinderen en ouders veel gemakkelijker kunnen vinden wat er allemaal is, dat is mijn passie. Op die manier draag ik bij aan een veiligere online omgeving voor kinderen.”

Voor Bureau Jeugd & Media werkt Sipke Kloosterman aan het onderhoud van MyBee, in opdracht van KPN. Als consultant wordt hij ingezet bij de beoordeling van online kwaliteit en geschiktheid voor gebruik in het basisonderwijs.

www.sipkekloosterman.nl

Twitter: @meestersipke