Raoul Teeuwen

RaTeRaoul Teeuwen studeerde Informatica en werkte o.a. bij het rekencentrum van Defensie, AtosOrigin en bedrijven als Philips en Ahold. Bij Kennisnet was hij als programma-manager verantwoordelijk voor veiligheid; daar lanceerde hij o.a. de speciale Suske & Wiske-uitgave De Sinistere Site in Nederland, deed hij onderzoek naar internetfilters en vertaalde hij de Hacker Highschool. Zijn interesse heeft altijd een relatie met techniek (o.a. digitale schoolborden, glasvezel, open standaarden & open source).

Voor Mijn Kind Online was hij o.a. projectleider voor het ontwikkelen van de kinderbrowser MyBee (in opdracht van KPN). Hij schrijft artikelen en was mede-schrijver van het boek BoekTweePuntNul. Raoul heeft veel affiniteit met het onderwijs. Hij gaf niet alleen veel sessies met onderwijskundigen, maar is ook al ruim zes jaar bestuurslid van een groep basisscholen.

Om bij te blijven leest Raoul nauwelijks kranten maar vooral RSS-feeds; hij kijkt bijna geen tv, maar zit ’s avonds vooral achter zijn laptop en houdt geen dagboek bij, maar een blog. Hij probeert vele nieuwe internet-oplossingen uit, en blogt over zijn ervaring en oordeel.

“Ik vind het prettig om goed op de hoogte te zijn van de nieuwste technische ontwikkelingen; ik probeer alles uit voordat ik er iets van vind. Met vier pubers in huis die begeleiding op de digitale snelweg nodig hadden, kwam dat goed van pas. Ik heb van dichtbij gezien dat pubers die techniek wel heel anders gebruiken dan wij.”

Voor Bureau Jeugd & Media is Raoul Teeuwen een ervaren spreker op ouderavonden en workshops (o.a. over programmeren en gebruik van VR in het onderwijs); ook is hij ervaren in het leiden van sessies met jeugdprofessionals over mediaopvoeding.

Zie ook dit interview met Raoul over het gebruik van VR in het onderwijs.