App-Party

App-Party, een uniek concept voor een ouderbijeenkomst van Bureau Jeugd & Media.
Ouders van jonge kinderen (0-6 jaar) nemen hun eigen tablet mee en gaan op zoek naar de leukste apps onder leiding van een deskundige van Bureau Jeugd & Media

Tablets

Ouders van kleine kinderen hebben vaak al één of meer tablets in huis. Die schermpjes hebben een enorme aantrekkingskracht op baby’s, dreumesen, peuter en kleuters. De meeste ouders zijn ook heel positief over deze media: ze vinden het goed voor de ontwikkeling van hun kind en voor later op school. Vaders vinden het leren omgaan met digitale media belangrijker dan moeders, maar het zijn toch meestal de moeders die samen met hun jonge kinderen de digitale media verkennen.

letterschool     Mediaukkies van mediasmarties 2     kinderen samen met iPad

Onderwerpen

  • We gaan gezamenlijk op zoek naar de leukste en beste apps. Ouders nemen hun eigen tablet mee en proberen zo ter plekke van alles uit. Ze delen tips met andere ouders, en krijgen handreikingen voor de app-opvoeding thuis.
  • We bespreken de criteria: wanneer is een app ‘educatief’, wat is dat eigenlijk? Is het nodig dat een app educatief is? Waarom is de ene app beter dan de andere?
  • We delen kennis uit de wetenschap: wat doen media met de hersens van jonge kinderen, en wat maakt met name die tablets zo aantrekkelijk? Uiteraard vertalen we die kennis naar bruikbare tips voor de app-opvoeding thuis.

Boek uw eigen App-Party hier of vraag eerst een offerte aan. Vermeld alvast de verwachte groepsgrootte.