Pauline Maas

Pauline MaasPauline Maas is moeder van vier pubers en docente Mediawijsheid in het Speciaal Onderwijs. Haar roots liggen in de ICT, maar naast gastlessen techniek en media aan scholieren, verzorgt ze ook al ruim tien jaar lezingen over veilig internet. Ze is praktisch ingesteld, altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen in het onderwijs en doorspekt haar presentaties met de nieuwste technologie.

Pauline zet mensen het liefst zelf aan het werk. Of het nu gaat om het maken van simpele computerspelletjes, websites, filmpjes, of de eerste beginselen van het programmeren: je leert het beste wat mediawijsheid is als je zelf media gaat maken, is haar uitgangspunt.

Pauline schreef drie boeken over GameMaker en ontwikkelde lesmateriaal en educatieve spellen speciaal om kinderen te laten nadenken over hun mediagebruik. Ze is medeauteur van het boek onderWIJS met ICT en heeft ze meegewerkt aan projecten als: Sociaal met Media, ABC poster en recent DigiDuck.

De laatste jaren zet Pauline zich in om programmeren voor kinderen op de agenda van scholen te krijgen. Ze ontwikkelde al het materiaal van de website Codekinderen.nl, gelanceerd in de Codeweek in oktober 2014. In 2015 verscheen haar nieuwste boek Codeklas, een praktisch inspiratieboek voor het onderwijs over programmeren met kinderen, met 40 tools rond acht thema’s.

“Mijn drijfveer is te stimuleren dat meisjes meer voor techniek kiezen. Ik geniet als ik kinderen — meisjes en jongens — zie stralen van plezier als ze ontdekken dat iets lukt, dat ze een robotje in beweging krijgen door goed na te denken.”

Pauline Maas is een ervaren spreker. Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt ze praktische workshops, ook over programmeren met kinderen, en App-Party’s. Ze ontwikkelt creatieve medialessen (media maken) voor alle leeftijden, en geeft ze ook zelf als gastdocent. Als u met ons een Mediadag op school wilt organiseren, bereidt zij deze met u voor.

Zie www.4pip.nl

Twitter: @4pip

Wat anderen zeggen over Pauline:

Ouders en kinderen waren enthousiast, zijn de hele middag gebleven.
Pauline denkt mee, bedenkt praktische oplossingen en heeft mij en mij collega’s voldoende ondersteuning geboden om de workshop een week later eigenhandig uit te voeren.