Nathalie Korsman

Nathalie Korsman studeerde Boek- en Informatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Na enkele jaren als redacteur en eindredacteur gewerkt te hebben in de gedrukte media (Elegance, Residence, CosmoGIRL), maakte zij de overstap naar online media.

Vanaf de lancering in 2004 tot medio 2009 was zij redactioneel hoofdverantwoordelijk voor de Nederlandse versie van Habbo Hotel, een succesvolle virtuele wereld voor kinderen en jonge tieners. Ook was ze enkele jaren jurylid voor de Cinekid New Media Awards.

Vanuit Mijn Kind Online maakte Nathalie deel uit van het projectteam dat werkte aan het online lesprogramma Splitz, een game voor het voortgezet onderwijs over Mediawijsheid. Samen met Menno Deen schreef zij een hoofdstuk over jongeren en casual gaming in het boek Contact! (2010).

“Ik werk het liefste met en voor jongeren zelf. Waar ik energie in stop, moet het liefste rechtstreeks van waarde zijn voor hen. Pas als zij het goed vinden, ben ik tevreden.”

Voor Bureau Jeugd en Media verzorgt Nathalie ouderavonden voor ouders van de jongste kinderen. Ze adviseert makers van websites (ook commercie) over webredactie en community-management. Ze verzorgt trainingen en presentaties over verantwoorde jongerensites en doet projectmanagement. Nathalie heeft twee kinderen in de basisschoolleeftijd.