Merijn Bartman

Merijn Bartman - Bureau Jeugd en Media 2022Het hart van Merijn ligt bij leerlingen in het speciaal onderwijs, waar ze 18 jaar ervaring heeft. Veiligheid vraagt daar veel aandacht, maar juist voor hen kan het gebruik van media de kansen vergroten om mee te doen in de samenleving. Tegelijkertijd weet Merijn als geen ander dat je bij de invoering van mediawijsheid in het speciaal onderwijs moet voorkomen dat het een extra last wordt voor de onderwijsprofessionals en ouders: de mogelijkheden van media moeten juist een positieve en verlichtende ervaring zijn voor iedereen.

Merijn Bartman verzorgt voor Bureau Jeugd & Media ouderavonden en workshops voor docenten. Ze ontwikkelt lesmateriaal, adviseert scholen en doet projectleiding.

 

 

“Mediawijsheid invoeren in het speciaal onderwijs houdt in dat je maximaal open staat voor elkaars vragen, zorg, ervaringen, kennis en creativiteit, maar als dat lukt, is het gebruik van media een waardevolle aanvulling in het onderwijs: je verruimt de wereld van het kind met een beperking enorm.”