Linda Vergouwen – Vermaire

Linda Vergouwen - Bureau Jeugd & MediaLinda heeft jarenlange ervaring in het geven van medialessen aan kwetsbare doelgroepen (alle leeftijden). Haar expertise ligt op het gebied van gehandicaptenzorg, niet aangeboren hersenletsel (NAH) en handicap & psychiatrie. Ze denkt graag mee over geschikte lesmaterialen voor deze doelgroepen. Maatwerk is haar kracht. Ontwikkelen van nieuwe materialen is haar passie. Dat mediawijsheid meer is dan alleen de voorlichting aan de cursist, draagt zij graag uit.

Ze zet zich in voor het betrekken van het netwerk van kwetsbare mensen, juist om het effect van de medialessen te versterken. Vanuit deze visie verzorgt zij ouderavonden, maar ook dagtrainingen voor zorgprofessionals die werken met deze doelgroepen.

 

Helaas worden mensen met een handicap veelvuldig slachtoffer op internet. Binnen medialessen is het daarom extra belangrijk hier rekening mee te houden. Littekens worden in de les zichtbaar en krijgen ineens een naam. Daar dien je zorgvuldig over na te denken voordat je begint. Hoe zorg je voor veiligheid en  hoe zorg je ervoor dat mensen daarna weer verder kunnen?”

Naast de zorg heeft Linda een passie voor het gesprek met jongeren, om hen te prikkelen kritisch na te denken over het eigen online gedrag.

Voor Bureau Jeugd & Media ondersteunt Linda Vergouwen – Vermaire zorgprofessionals met trainingen, lezingen en advies. Daarnaast verzorgt ze ouderavonden en gastlessen, zowel voor het (speciaal) onderwijs en zorginstellingen.