Klaartje Schüngel

Klaartje Schüngel - Bureau Jeugd en Media 2022Klaartje Schüngel is gespecialiseerd in mediawijsheid, met een accent op de aanpak van cyberpesten (online pesten). Sinds 2011 is zij actief in het onderwijs. waar ze trainingen en workshops verzorgt voor docenten, gastlessen voor leerlingen en ouderavonden. De rode draad in haar trainingen is de impact die nieuwe media hebben op onze maatschappij en wij als individuen, en de vele vragen die daarmee ontstaan over online reputatie en privacy.

Klaartje onderstreept het belang dat kinderen zo jong mogelijk een bewuste en kritische houding ontwikkelen ten aanzien van hun eigen online gedrag en dat van anderen. Zij ziet hierin een belangrijke rol weggelegd voor ouders en docenten en helpt hen daarbij graag op weg.

 

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Klaartje gastlessen en ouderavonden. Ook begeleidt ze teams met visie-bijeenkomsten.

“Met elkaar kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de online wereld, waar zoveel voordelen te behalen zijn. De risico’s verdienen aandacht, maar vooral opdat we allemaal op een prettige manier kunnen profiteren van wat internet allemaal te bieden heeft.”

 

Twitter: @kschungel

Wat anderen zeggen over Klaartje als spreker:

“De samenwerking met Klaartje was erg goed. Fijne voorbereiding. De werkvorm op de avond zelf was zeer prettig. Ouders waren zeer tevreden over de avond. Ik heb Klaartje bij ouders in mijn privékring aangeraden en zal dat zeker blijven doen.”