Gratis slide-set ‘Virtual Reality in het onderwijs’

Wat is Virtual Reality eigenlijk? Wat is het verschil met Augmented Reality? En wat kun je ermee in het onderwijs? Raoul Teeuwen volgt de ontwikkelingen nauwgezet en heeft in een presentatie een en ander op een rijtje gezet. Vrij te gebruiken voor iedereen die er meer van wil weten en op zoek is naar tips.

Bureau Jeugd&Media bestaat uit mensen met veel achtergronden. Zo hebben we mensen die overdag werkzaam zijn in de zorg, voor de klas staan, bij de politie werken, films maken, onderwijskundig zijn opgeleid, in de IT ‘zitten’ en in allerlei sectoren projecten uitvoeren. Dat is één van de krachten van ‘BJM’.

Raoul Teeuwen heeft afgelopen jaren de ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) nauwgezet gevolgd. Hij was onder andere aanstichter van het initiatief van SURFnet om begin 2016 zo’n 1.700 cardboards te verspreiden onder universiteiten en hogescholen.

Als gevolg daarvan werd hij uitgenodigd om twee presentaties te houden voor het BIC netwerk, een groep bovenschoolse ICT-ers die kennis uitwisselen. De focus was de inzet van VR en AR in het onderwijs.

De presentatie die hij hiervoor maakte, deelt hij graag zodat iedereen die meer wil weten over AR/VR zich snel kan inlezen. Mocht iemand zijn of haar collega’s binnen school of de scholengroep willen informeren over het onderwerp, dan zijn de slides van Raoul vrij te gebruiken als basis voor een eigen presentatie. De presentatie is hier online te bekijken, maar u kunt deze ook downloaden (button rechtsboven de slides) en lokaal bekijken met uw eigen powerpoint.

Heeft u vragen en/of een reactie? Overweegt u op school aandacht aan dit onderwerp te besteden? We horen het graag en denken graag met u mee.

 

Reactie(s) (3)

 1. Beveiliging,internet (reply)

  16 juni 2020 at 15:09

  Heel interessant artikel. Bedankt voor het delen.

 2. ICTindustrie (reply)

  20 december 2016 at 10:05

  Met VR zal in de toekomst een hoop gedaan kunnen worden, kleine kinderen die hun fietstocht naar school kunnen oefenen, met auto’s die afslaan etc. Denk dat er nog een hele hoop mooie dingen mee kan gebeuren.

  Groeten, Mark

 3. Pingback: De Super Slidedeck van Raoul over Virtual Reality en Augmented Reality – ICT en Onderwijs BLOG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gepubliceerd op: 15 april 2016
Gepubliceerd door: Solange Jacobsen
Reacties: 3 reacties