Frederique Olland

Frederique Olland - Bureau Jeugd & MediaFrederique Olland werkte na haar studie Communicatiewetenschap (UvA) jaren in de mediabranche, onder andere voor de multimediaplatforms van RTL, MTV en Nickelodeon. Ze was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van programma’s, websites en app’s voor commerciële partijen (de sponsors).

Sinds 2013 volgt ze haar weg als Actief Beeldend Therapeut (post hbo). Ze werkt met kinderen, jongeren en hun ouders in haar praktijk. Daarnaast werkt Frederique als vrijwilliger bij De Kindertelefoon en heeft ze zich geschoold als mediapedagoog. Mediaopvoeding is een van de favoriete onderwerpen van Frederique, want hierin komen haar affiniteit met media, kinderen en opvoeding samen.

“Luisteren naar alles wat kinderen en jongeren bezighoudt, staat centraal in mijn leven. Wat is hun vraag, hun werkelijke behoefte? Daar begin ik. Vanuit die behoefte kan ik ouders aanspreken. Het gaat erom dat iedereen gezien wordt en tot zijn recht komt in de dagelijks praktijk van het gezin.”

Voor Bureau Jeugd en Media verzorgt Frederique ouderavonden in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.