Evelyn Verburgh

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media 2022Evelyn Verburgh is studeerde Communicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte jaren in de marketingcommunicatie voor zij zich ging toeleggen op mediawijsheid. Ze ondersteunt en adviseert ouders, scholen en opvoedprofessionals hoe zij kinderen en jongeren kunnen begeleiden bij het omgaan met de media van vandaag. Hoe gebruik je ze bewust, kritisch en actief? En vooral, hoe maak je gebruik van de kansen die (nieuwe) media bieden?

Evelyn volgt ontwikkelingen rond digitalisering op de voet: wat betekenen die ontwikkelingen voor kinderen, ouders en scholen? Ze praat ook graag met kinderen en jongeren zelf over wat zij online meemaken. Het is haar missie om een brug slaan tussen kinderen en hun opvoeders.

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Evelyn Verburgh ouderavonden en gastlessen, zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Daarnaast ondersteunt ze kinderopvangorganisaties.

“Alles draait om het gesprek. Ik neem opvoeders graag mee in de online leefwereld van kinderen en tieners. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en zo nu en dan met een knipoog geef ik graag concrete tips die ook echt werken in de praktijk. Maar ik weet hoe moeilijk het kan zijn, hoor! Ik heb zelf ook pubers….”

Twitter: @EvelynVerburgh

Wat anderen zeggen over Evelyn als spreker:

“Wij hebben een zeer geslaagde ouderavond gehad, die qua inhoud exact aansloot op wat we graag wilden. De ouders en collega’s waren heel enthousiast. De avond is voorbij gevlogen. Evelyn wist precies de juiste snaar te raken bij de ouders: begrip, herkenning en delen van kennis en ervaringen.”

“De aanwezige ouders waren zeer tevreden! Ze doet dit grandioos goed: heel informatief, mooi contact, open, humorvol en zeer servicegericht.”