Boudewijn Mayeur

Boudewijn Mayeur1Boudewijn Mayeur is het grootste gedeelte van zijn werktijd politieagent in Limburg. Als internetrechercheur is hij dagelijks bezig met cybercrime en als digitaal wijkagent weet hij als geen ander hoe jongeren online communiceren. Sinds eind jaren ’80 houdt hij zich bezig met computers en nog steeds volgt hij alle technologische ontwikkelingen op de voet.

Boudewijn heeft ruime ervaring in het chatten met jongeren vanuit zijn functie bij de politie. Niet alleen via de online chat van Vraaghetdepolitie.nl maar ook als digitaal wijkagent in het Habbo Hotel. Natuurlijk kent hij de wet, is hij thuis in het strafrecht en kan hij rechercheren op internet. Hij is een energiek spreker, met ervaring met allerlei doelgroepen.

“Mensen en vooral kinderen gedijen het beste in een veilige leefomgeving; niet alleen offline, maar ook online. Daar draag ik graag aan bij. Ik vind het geweldig om ouders en professionals te coachen en te begeleiden in het digitale avontuur.”

Boudewijn Mayeur wordt voor Bureau Jeugd & Media ingezet voor het geven van lezingen en ouderavonden over grensoverschrijving zoals cyberpesten en sexting, voor gastlessen voor scholieren (po en vo) over grensoverschrijdend gedrag en voor advisering schoolveiligheid en consultancy in crisissituaties.

Twitter: @adviseur_media