App-Party van Bureau Jeugd & Media in de bibliotheek van Purmerend

App-Party (verslagje)

Op donderdag 29 januari 2015 gaf Pauline Maas (een van onze sprekers) een App-Party in de Bibliotheek Waterland in Purmerend. Er zat een zeer gevarieerd publiek in de zaal. Ouders met jonge kinderen, opa’s met kleinkinderen, maar ook voorleesmoeders en juffen van kleutergroepen. Ze waren allemaal benieuwd naar deze praktische workshop, waarin je onder andere leert:

  • hoe je je tablet kunt omtoveren tot een speelomgeving die ook geschikt is voor jonge kinderen
  • wat een jong kind nu eigenlijk leert van het spelen met een tablet
  • wat leuke apps zijn om samen met je kind te onderzoeken
  • wat de beste tips zijn.

Pauline Maas haalde alles uit de kast. Zo liet ze apps zien die gebruik maken van augmented reality, en ze had haar Google cardboard meegenomen, waarmee je een een achtbaan kunt afgaan. Ze had ook de Osmo app meegenomen die het ‘ouderwetse’ spel galgje combineert met tangram, maar dan natuurlijk met de technologie van de tablet. Alles werd met bekeken en aan den lijve ondervonden door de enthousiaste deelnemers.

Maar natuurlijk vertelde Pauline ook over waar u op moet letten als u de jongste kinderen al wilt laten spelen met een tablet: wat betekent ‘mediaopvoeding’ voor jonge kinderen (0 – 6 jaar)? Wat bepaalt de kwaliteit van een app? Waar kun je op letten als het om veiligheid gaat? En is een gratis app ook echt gratis — welke addertjes kunnen er in het gras zitten?

Heeft u ook zin in een prikkelende en praktische avond (middag of ochtend) over kinderen en apps, waarin u aan het denken gezet wordt, maar ook met allerlei nieuwe tips en ideeën weer naar huis gaat? Kijk hier voor meer info.

Let op: wie een App-Party boekt vóór 1 april (de week van de Media Ukkie Dagen), krijgt € 70,00 korting op het tarief: € 395,00 in plaats van € 465,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gepubliceerd op: 2 februari 2015
Gepubliceerd door: Justine Pardoen