Quinn Bezemer

Quinn Bezemer - Bureau Jeugd en Media Quinn Bezemer (18 jaar) is sociale media influencer. Aan het begin van de coronapandemie is hij samen met zijn tweelingbroer Aaron, een TikTok-account begonnen met elke dag nieuwe filmpjes. In twee jaar tijd kregen ze ruim 680.000 volgers op het platform, zie ‘Quinnenaaron‘. Hiermee is hij daadwerkelijk van invloed op jonge tieners. Zijn video’s halen miljoenen weergaven. Ze zitten ook op Instagram en YouTube.

In korte tijd heeft Quinn veel kennis over de platformen opgedaan, met omgangsnormen, de commerciële kant en de verantwoordelijkheden die met de moderne media meekomen. Als influencer heeft Quinn een boeiende kijk op de wereld van sociale media, die tieners raakt. Bovendien spreekt hij het jargon waarin jongeren zelf ervaringen uitwisselen. Zijn innemende aanwezigheid werkt ook in de klas, waar hij tijdens zijn gastlessen leerlingen aan het denken weet te zetten over hun eigen ervaringen. Hij laat ze nadenken over dilemma’s en vergroot zo daadwerkelijk de mediawijsheid van leerlingen. De leerlingen kennen hem en zijn broer ‘van TikTok’, wat ervoor zorgt dat ze geboeid luisteren naar wat hij te zeggen heeft.

“Dagelijks zie ik de impact die sociale media heeft op jongeren. Zowel positief als negatief. Mijn doel is om mijn eigen ervaringen met leerlingen te delen en een goed en open gesprek te voeren over deze platformen.”

Voor Bureau Jeugd en Media geeft Quinn mediawijze gastlessen over sociale media. Hij praat vrijuit over wat hij door schade en schande heeft geleerd: online omgangsvormen, privacy-perikelen, omgaan met haatreacties, sexting, gesponsorde content en het gebruik van filters. De lessen zijn interactief en uiteraard mogen leerlingen hem alles vragen over hoe het is om een influencer te zijn.

Wat anderen zeggen over Quinn als gastdocent:

“Quinn heeft een inzicht in deze wereld die anderen niet hebben. Hij brengt leerlingen aan het nadenken op een leuke en interessante wijze.”
– Mw. L. Baker, docente Engels, Johan de Witt-gymnasium